Podcast: World Day of Poetry 2020


World Day of Poetry 2020
Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2020.
Στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας με αφορμή το ποίημα του Ζακ Πρεβέρ “Βγαίνοντας απ΄το σχολειό” οι μαθητές της β΄ γυμνασίου ήρθαν σε επαφή με το καλλιτεχνικό κίνημα του υπερρεαλισμού και προσέγγισαν τα βασικά του γνωρίσματα. Η προσφυγή στο φανταστικό, στα όνειρα και στην τύχη τους πρόσφερε ερεθίσματα και έμπνευση. Αξιοποιώντας, λοιπόν, τις τεχνικές της αυτόματης γραφής πραγματοποίησαν το δικό τους «υπερρεαλιστικό» ταξίδι. Άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και με διάθεση δημιουργικότητας συνέθεσαν τα δικά τους ποιήματα – φυγή από ό,τι τους καταπιέζει ταξιδεύοντας με το αγαπημένο τους μουσικό όργανο και μετατρέποντας το σε μεταφορικό μέσο. Για τη μουσική επένδυση των ποιημάτων αξιοποιήθηκαν πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των μαθητών τις οποίες εμπνεύστηκαν από τα ποιήματα των συμμαθητών τους ή χρησιμοποιήθηκαν συνθέσεις από άλλους καλλιτέχνες.
Δείτε και οπτικοακουστικό υλικό: https://youtu.be/NXlscRsfcNc και https://youtu.be/Pe1wF92uI7Y
Η παραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού δημιουργήθηκε αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, καθώς τα σχολεία είναι κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων που πήρε το Υπουργείο Παιδείας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.
Περισσότερες μαθητικές ποιητικές δημιουργίες: http://kaitamualastilogotexniamsb.blogspot.com/
Ανάρτηση στη ιστοσελίδα του σχολείου: http://www.mousikoveroias.gr/index.php/2016-05-18-20-55-21/geniki-paideia/arts/933-pagosmia-hmera-poiisis-2020