Η Επιστημονική Εταιρία “Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με την επωνυμία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” επεκτείνει τη συνεργασία της με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης προχωρώντας σε διοργάνωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος για το διαδικτυακό ραδιόφωνο! Τα σχολεία μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου μας και να συμμετέχουν σε ένα πλήρες πρόγραμμα τριών ωρών με τίτλο: “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio”. Η διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος υποστηρίζεται από την Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ., μέσω της οποίας οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με επαγγελματία δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό.

Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά επίσκεψη είναι είκοσι πέντε (25). Διαθέσιμη ημέρα επίσκεψης των σχολείων είναι η Παρασκευή. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2015-16.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες και χωρίζεται σε δύο (2) μέρη. Οι μαθητές θα έχουν προετοιμαστεί από τον χώρο του σχολείου σε συγκεκριμένο Φύλλο Εργασίας,  το οποίο θα επεξεργάζεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

  • Στο πρώτο μέρος, οι μαθητές συγκροτούν ομάδες.
    Η ομάδα συντακτών θα εργάζεται επί του περιεχομένου της εκπομπής με τον/ην δημοσιογράφο.
    Η ομάδα παρουσιαστών- εκφωνητών θα προετοιμάζει την εκφώνηση για τη ραδιοφωνική εκπομπή με την καθοδήγηση του/ης δημοσιογράφου.
    Η ομάδα τεχνικών-ηχοληπτών θα γνωρίσει τα λογισμικά για παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής.
    Η ομάδα προώθησης εκπομπής θα δημιουργήσει το διαφημιστικό σποτ της εκπομπής.
  • Στο δεύτερο μέρος, δηλαδή την ώρα της παρουσίασης μέσω ραδιοφωνικής παραγωγής (11.00-12.00), οι μαθητές θα έχουν τον ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού ή τεχνικού αντίστοιχα για τη μετάδοση της εκπομπής στο Στούντιο ραδιοφώνου στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά στο European School Radio.

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και αφορά μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων, καθώς και σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έγγραφο ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την έγκριση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Ε’-ΣΤ’ Τάξη)

(Η έγκριση για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα είναι διαθέσιμη εντός του Μαρτίου)

 

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για την επίσκεψη του σχολείου σας στην παρακάτω λίστα

 

[events_list limit =”0″ category=”169″]

Στο #_EVENTLINK στις #_EVENTDATES υπάρχει #_AVAILABLESPACES θέση

[/events_list]

Για συνεννόηση σχετικά με την προετοιμασία της εκπαιδευτικής επίσκεψης ή για οποιαδήποτε διευκρίνιση με την Υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, Ευτυχία Τούλιου, μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στο eu.schoolradio@gmal.com 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *