Εκπομπή: Μαζί είμαστε δυνατοί

Περιγραφή:

Τα παιδιά της Στ’ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ταμασού τραγουδούν για την αξία του ΕΜΕΙΣ έναντι του εγώ, έτσι ώστε να σώσουμε τον κόσμο μας. Οι στίχοι του τραγουδιού αντικατοπτρίζουν την πεμπτουσία του σχολείου μας: τη σχέση μας με τη φύση, τους δεσμούς μεταξύ των παιδιών και τη συνεργασία δασκάλων, συνεργατών και μαθητών στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ταμασού.

Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν συλλογικά από τους μαθητές της Στ’ τάξης κατά τη διάρκεια της καραντίνας που επιβλήθηκε από τον Covid-19 (Ιανουάριος 2021). Η μακροχρόνια απουσία από το αγαπημένο τους σχολείο έκανε την επιθυμία τους να συναντηθούν ξανά όλο και πιο δυνατή. Μια πιο προσεκτική ματιά στους στίχους που συνέγραψαν αποκαλύπτει την ανάγκη τους να έρθουν κοντά και να δημιουργήσουν ξανά μαζί.

Το τραγούδι μας «Μαζί είμαστε δυνατοί» έγινε ο ύμνος μικρών και μεγάλων, που τραγουδιέται τόσο αληθινά και αυθεντικά από τα παιδιά του σχολείου μας. Φέρνει ελπίδα και αισιοδοξία, χαμόγελα και θέληση για αλλαγή. Αυτό το τραγούδι δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη από τα παιδιά της Στ’ τάξης του σχολείου με την εμπνευσμένη καθοδήγηση της δασκάλας Αγγλικών Πολύμνιας Τομασίδου και με την αποφασιστική συμβολή στη σύνθεση, την ερμηνεία και την πρόχειρη ηχογράφηση του τραγουδοποιού Γιώργου Βλάμη. Ελπίζουμε ότι όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα έχουμε την ευκαιρία να το ηχογραφήσουμε σε ένα στούντιο. Επιπλέον, έφτιαξαν ηλεκτρονικές (στην εφαρμογή canva) και χειροποίητες αφίσες και συννεφόλεξα στην εφαρμογή word art κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γλώσσας με τη δασκάλα τους Μαρία Αργύρου.

Η όλη διαδικασία που ακολουθήσαμε ήταν γεμάτη από νέες εμπειρίες, δεξιότητες, συναισθήματα και αυτογνωσία …

-
-

Σχολείο: Tamasos Primary School– Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ταμασού


Επεισόδια

Μαζί είμαστε δυνατοί

Σχολείο: Tamasos Primary School
25 Μαρτίου 2021 00:00

Τα παιδιά της Στ’ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ταμασού τραγουδούν για την αξία του ΕΜΕΙΣ έναντι του εγώ, έτσι ώστε να σώσουμε τον κόσμο μας. Οι στίχοι του τραγουδιού αντικατοπτρίζουν την πεμπτουσία του σχολείου μας: τη σχέση μας με τη φύσ …