Podcast: Ντο Ρε Μι!


Η ένταξη του Νηπιαγωγείου Κληματιάς Ιωαννίνων στην ομάδα του Μαθητικού Ραδιοφώνου και η συμμετοχή του στον εν λόγω Διαγωνισμό, αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία ομώνυμου τραγουδιού με τίτλο: «Κάντο τώρα να ακουστεί!», το οποίο εκτελέστηκε ρυθμικά από τους μικρούς μαθητές, με τη συνοδεία κρουστών μουσικών οργάνων της ορχήστρας του συστήματος Carl Orff.
Ως αειφόρο (2012-2017) και οικολογικό (2013-2017) σχολείο στείλαμε ανάλογα μηνύματα, μέσα από τις νότες και αυτοσχέδιους στίχους. Στο πλαίσιο ενασχόλησης με το πρόγραμμα, το οποίο εξακολουθεί να υλοποιείται, αλληλοδιαπλέκουμε διαθεματικά όλες τις μαθησιακές περιοχές του αναλυτικού προγράμματος σπουδών. Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα προέκυψαν οργανωμένες και αναδυόμενες δραστηριότητες, που αφορούσαν στην προσέγγιση της αξιοποίησης των Τ.Π.Ε., της Εκπαίδευσης για την Αειφορία, της Γλώσσας, των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών, των Τεχνών και της Προσωπικής και Κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.
Επισυνάπτουμε ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό εκπαιδευτικών των δράσεων.

Ευχαριστούμε Μαθητικό Ραδιόφωνο!!!
Οι μαθητές
Βαγγέλη Ελευθερία, Κατσάνος Διονύσης, Κουρλάκης Σταύρος, Μπαλτάς Μάριος, Μπαλατσού Σεβαστή, Μπουτσορή Γεωργία, Τσελέφης Νικόλαος

Η εκπαιδευτικός
Μαρία Τοπολιάτη