Λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο συνεχίζει τη δράση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio”.

Το 15ο σχολείο για εφέτος είναι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού και πρόκειται να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 17 Μαϊου 2019 για να συμμετέχει ενεργά στα σεμινάρια του εκπαιδευτικού προγράμματος και να μεταδόσει ζωντανά την εκπομπή του από το στούντιο στις 11.00π.μ.!

«Μια ανάσα για το Κορδελιό»

Φέτος, το Στ1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού υλοποίησε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Οπότε, στην εκπομπή «Μια ανάσα για το Κορδελιό», τα παιδιά θα συζητήσουν και θα αναλύσουν θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, την προστασία του και την ευθύνη που έχει ο καθένας από μας, απέναντι σ’ αυτό.
Πιο συγκεκριμένα, θα συζητήσουμε θέματα όπως: η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Θεσσαλονίκη, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η κλιματική αλλαγή και παράλληλα, θα δώσουμε κάποιες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων και πολλά άλλα.
Εκπαιδευτικοί: Σπινθηρόπουλος Χαράλαμπος (δάσκαλος) – Κολιούση Ειρήνη (μουσικός)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *