Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας – Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη διοργανώνει πανελλήνιες δράσεις καλλιτεχνικής παιδείας και ανάδειξης νέων με ιδιαίτερες κλίσεις την Παρασκευή, 3 Μαΐου και το Σάββατο, 04 Μαΐου 2019 με παράλληλες δράσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και β) εκπαιδευτικές δράσεις στις σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης του Νομού Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019 με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας– Χορτιάτη.

Στην εκδήλωση της Παρασκευής 3 Μαίου 2019, στο πλαίσιο της οποίας γίνεται η απονομή του Βραβείου MeλΘaλεια, προσκλήθηκε και συμμετέχει το “European School Radio, Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”.

Φέτος, που γίνεται η 2η απονομή του Βραβείου, αφιερώνεται στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Κροντηρά, σημαντική προσωπικότητα στον χώρο της δραματικής τέχνης στη δεκαετία του στη Θεσσαλονίκη, με κύριο έργο του το «Θέατρο στο Ραδιόφωνο» της Θεσσαλονίκης. Η εγγονή του, Μαρία Ηλιού, σκηνοθέτης, υποστηρίζει τον Οργανισμό για το συγκεκριμένο αφιέρωμα.

Το “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” πρόκειται να παρουσιάσει την εξέλιξη και το μέλλον του θεάτρου στο ραδιόφωνο, το θέατρο στο Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά, που κάνουν εκπομπές με δραματοποίηση θεατρικών έργων ή με δραματοποίηση δικών τους έργων δημιουργικής γραφής.

Την παρουσίαση θα το Μαθητικό Ραδιόφωνο θα την κάνει η Ιωάννα Μοσχίδου, Μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας European School Radio, Επιμορφώτρια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio” και τελειόφοιτη φοιτήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *