Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες, ραδιοφωνατζήδες,

μια ακόμη ραδιοφωνική χρονιά φτάνει στο τέλος της και μάλιστα πολύ επιτυχημένα.

Το European School Radio, το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο δέχτηκε αυτή τη σχολική χρονιά πάνω από τετρακόσιες (400) συμμετοχές ραδιοφωνικών ομάδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια. Οι ομάδες αυτές δημιούργησαν το πολύ ενδιαφέρον και ξεχωριστό πρόγραμμα του European School Radio παράγοντας περισσότερες από χίλιες (1000) εκπομπές σε τακτική βάση ή έκτακτες ή θεματικές ή σύντομα ραδιοφωνικά μηνύματα και συμμετείχαν σε δράσεις όπως το 4o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ραδιοφωνικού μηνύματος & τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2017», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio».

Παράλληλα, το European School Radio από φέτος και για δύο έτη συντονίζει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ (Key Action 2: Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών), με τίτλο «NEStOR-Networked European School Web Radio» μέσω του οποίου το αγαπημένο μας ραδιόφωνο θα γίνει περισσότερο Ευρωπαϊκό, θα μιλά περισσότερες γλώσσες και θα προτείνει περισσότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Κλείνοντας τη ραδιοφωνική χρονιά θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η λειτουργία του Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου , στηρίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών της Επιστημονικής Εταιρείας “ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ”, European School Radio η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη του αγαπημένου μας ραδιοφώνου.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας http://esradiosociety.eu θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τη δράση της, υποστηρικτικό υλικό, το καταστατικό και πληροφορίες για την εγγραφή στην Επιστημονική Εταιρεία.

Μπορείτε κι εσείς να γίνετε ‘συνεργοί’ στο όραμα, συμμετέχοντας με την προσωπική σας συνεισφορά και τις δικές σας ιδέες, στο μοναδικό συνεργατικό πρόγραμμα που ασκεί τους μαθητές και μαθήτριες στο μιντιακό και πληροφοριακό γραμματισμό, δημιουργώντας παράλληλα ένα επικοινωνιακό μέσο (web radio) στο οποίο αναδεικνύονται, οι δημιουργίες και οι ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας!

Σας καλούμε να στηρίξετε το ραδιόφωνο της εκπαιδευτικής κοινότητας ενεργά, γίνετε μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας European School Radio.

loveesr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *