Podcast: Ενώνοντας τις φωνές μας για την Ειρήνη!


Τα παιδιά ενώνουν τις φωνές τους για να δείξουν τα τραγικά αποτελέσματα του πολέμου και να εξυμνήσουν την ειρήνη. Πρόκειται για ένα κάλεσμα ειρήνης σε όλη τη νέα γενιά που είναι η μόνη που μπορεί να φέρει πίσω τον ήλιο της ειρήνης και να ξαναφτιάξει τον κόσμο με αγάπη, ασφάλεια και ειρήνη.

Ραδιοφωνικό Μήνυμα:
Ονομάζομαι Vladyslav, είμαι από την Ουκρανία και ήρθα στην Κύπρο λόγω του πολέμου. Λυπάμαι πολύ που γίνεται πόλεμος στη χώρα μου …μου λείπουν η οικογένεια και οι φίλοι μου που έμειναν εκεί. ..Σας παρακαλώ!!!! Σταματήστε να πολεμάτε! Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά! Ονειρευόμαστε να επιστρέψουμε στα σπίτια μας, στους φίλους μας, στους συγγενείς μας.

Είμαι η Ντάρρα και είμαι από τη Συρία. Πριν από τρία χρόνια έπρεπε να φύγω από τη χώρα μου και να έρθω στην Κύπρο λόγω πολέμου… Πόσες κακές αναμνήσεις έχω από τον πόλεμο! Θυμάμαι…σαν να ήταν χθες…μας πετούσαν οβίδες. Ο πατέρας μου σκοτώθηκε το 2015 από μια από αυτές τις οβίδες. Μισώ τον πόλεμο…Νιώθω τόσο λυπημένη… Θέλω ειρήνη! Μόνο ειρήνη! Φθάνει πια ο πόλεμος! Ας επιστρέψει στις καρδιές και στις ζωές μας η γαλήνη, η ασφάλεια και η αγάπη!

Τόσοι πόλεμοι, τόσοι θάνατοι. Και κανένας λόγος. Πόσες οικογένειες πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα τους ακόμη; Πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να σώσουν τα χώματά τους; Εμείς είμαστε η γενιά που πρέπει να το αλλάξει. Παιδιά όλου του κόσμου ενωθείτε! Όλοι μαζί μπορούμε να σηκώσουμε τον ήλιο της ειρήνης ψηλά στις καρδιές και στον κόσμο μας! Γιατί εμείς είμαστε ο κόσμος μας και μπορούμε να τον αλλάξουμε. Να τον φτιάξουμε όπως εμείς θέλουμε δίχως μίσος, διχόνοια, διακρίσεις, πολέμους. Aς γεμίσουμε με χαμόγελα την επόμενη γενιά. Φωνάξτε δυνατά και κάντε ν’ ακουστεί το μήνυμα πως δεν θέλουμε πόλεμο…μόνο ειρήνη!