Αγαπητοί εκπαιδευτικοί- αγαπητοί συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη μιας ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας διαφορετικές προκλήσεις.

Χρειάζεται να βρούμε τη δύναμη και να προσαρμοστούμε στις νέες καταστάσεις, να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας σε πρωτόγνωρες συνθήκες, στις οποίες πρέπει να κάνουμε μάθημα, αλλά και μάθημα δημιουργικό, ευχάριστο και αποδοτικό εμπνέοντας στο συνεχές ταξίδι της γνώσης.

Αναρωτιώμαστε πώς θα έχουμε την όρεξη να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε με τους μαθητές μας όμορφα προγράμματα, όπως συνηθίζαμε να κάνουμε κάθε νέα σχολική χρονιά, και μέσω των οποίων η εκπαιδευτική διαδικασία ήταν περισσότερο ενδιαφέρουσα για τα παιδιά και για εμάς.

Είμαστε, όμως, σίγουροι πως ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, η αγάπη μας για το παιδαγωγικό έργο που με θυσίες ασκούμε, θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε και αυτές τις δυσκολίες. Η αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητα θα βρει ακόμα μία φορά τον τρόπο να εκφραστεί, μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες δίνοντας νόημα στη σχολική ζωή. Το European School Radio θα είναι κοντά σας, όπως και πέρσι εν μέσω καραντίνας με το ανασχεδιασμένο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του σταθμού. Πολλά ευχάριστα νέα θα σας ανακοινώνουμε σιγά σιγά, που δυναμώνουν τη συλλογική δράση όλων των σχολείων να δίνουν λόγο στη φωνή των μαθητών!

Καλή σχολική χρονιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *