Η Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, ύστερα από αίτημα για την νόμιμη λειτουργία του σταθμού σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης μουσικής κατά τη μετάδοση και διάθεση παραγόμενου ραδιοφωνικού περιεχομένου,  έχει εξασφαλίσει για τους χρήστες του, όλα τα συμμετέχοντα σχολεία που παράγουν εκπομπές στο European School Radio, την σχετική άδεια χρήσης μουσικής από τον αρμόδιο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης- την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ). Η ΕΥΕΔ είναι αυτοτελής υπηρεσία του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, χορηγήθηκε η μη αποκλειστική άδεια χρήσης του εκπροσωπούμενου από την ΕΥΕΔ μουσικού ρεπερτορίου όσον αφορά αποκλειστικά στην παρουσίαση στο κοινό ενός μουσικού προγράμματος σε συνεχή ροή (webradio ) και podcasting εκπομπών του εν λόγω webradio.

Η εν λόγω άδεια έχει διάρκεια μέχρι την 31. 12.2019  και χορηγείται άνευ υποχρέωσης καταβολής των αναλογούντων πνευματικών δικαιωμάτων, υπό τον όρο ότι  η λειτουργία και εκμετάλλευση του παραπάνω website σας προορίζεται – όπως βεβαιώθηκε – για εκπαιδευτικούς μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *