Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio” και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Ημερίδα με τίτλο “Οι Δημοσιογράφοι για το Μαθητικό Ραδιόφωνο” το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 (11.30 με 14.00), που οργανώνεται από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) στο κτήριο της ΕΣΗΕΜΘ επί της οδού Στρατηγού Καλλάρη 5 στη Θεσσαλονίκη.

Στην Ημερίδα θα χαιρετίσουν οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων:

  • κ. Γεώργιος Μπάμνιος, Κοσμήτορας Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών ΑΤΕΙΘ,

  • κ. Κωνσταντίνος Διαμαντάρας, Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΑΤΕΙΘ,

  • ο κ. Γεώργιος Καλλίρης, Αναπληρωτής Προέδρου του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ

  • η κ. Ευτυχία Τούλιου, Πρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”

Τη φετινή χρονιά στην Ημερίδα αναμένεται να συμμετέχουν 45 εκπαιδευτικοί, των οποίων τα σχολεία θα λάβουν μέρος τη σχολική χρονιά 2018-10 με εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος για να εκπαιδευτούν δημοσιογραφικά και τεχνικά στη ραδιοφωνική παραγωγή.

Οι βασικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Βασίλειος Σολιόπουλος, ο κ. Νικόλαος Δημαράς και ο κ. Γεώργιος Καλιεντζίδης. Οι ομιλίες των Δημοσιογράφων- Μεντόρων των σχολείων είναι προσανατολισμένες στην ανάδειξη του ρόλου της αγωγής στα Μέσα και στην Πληροφορία και την ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών να αξιοποιήσουν το Μαθητικό Ραδιόφωνο δημιουργικά για να καλλιεργηθεί η κριτική σκέψη των μαθητών.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις Υπεύθυνες Δημοσιογραφίας για το σχολείο τους και να γνωρίσουν τους επιμορφωτές των εργαστηρίων και της ζωντανής μετάδοσης στο ΑΤΕΙΘ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *