Το “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” (ESR) γιορτάζει την έναρξη της ραδιοφωνικής χρονιάς 2018-19 με μία τρίωρη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19.00-22.00, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με την συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το European School Radio- μέσω της Πανελλήνιας Ομάδας Μαθητών ESR– θα αναδείξει τη σημαντικότητα για τον σεβασμό των πολιτισμικών δικαιωμάτων των παιδιών και ξεκινά μια ραδιοφωνική εκστρατεία ενάντια στις διακρίσεις που βιώνουν τα παιδιά στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον τους.

Καλεί όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν δημιουργώντας ραδιοφωνικά μηνύματα έως 3 λεπτών και αποστέλλοντάς τα έως τις 17 Νοεμβρίου 2018 μέσω του www.europeanschoolradio.eu.

Καλεί όλους τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στην ώρα της εκπομπής και να λάβουν μέρος στον διάλογο που θα αναπτυχθεί μέσω της ζωντανού προγράμματος, έχοντας την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαγωνισμό για τα δικαιώματα του παιδιού.

Η τρίωρη εκπομπή θα περιλαμβάνει πρωτότυπο ραδιοφωνικό και μουσικό υλικό από προηγούμενους Διαγωνισμούς “Κάν’ το ν’ ακουστεί”, με ανάλογο περιεχόμενο και θα εμπλουτιστεί με ζωντανές συνδέσεις και συνεντεύξεις από σημαντικά πρόσωπα.

Παράλληλα, το πρόγραμμα του Μαθητικού Ραδιοφώνου θα διαμορφωθεί σύμφωνα με το θέμα για τα δικαιώματα του παιδιού και θα μεταδίδονται τακτικά σύντομες εκπομπές με ανάλογο περιεχόμενο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, από το αρχείο των περασμένων χρόνων.

Σας περιμένουμε όλους!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *