Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ευχόμαστε Καλή Σχολική και Ραδιοφωνική Χρονιά, με πολλή όρεξη και δημιουργικότητα!

Το European School Radio θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για τα παλιά και τα νέα σχολεία του ραδιοφώνου. Τα σχολεία μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με αντικείμενο το Μαθητικό Ραδιόφωνο, να δημιουργήσουν και λειτουργήσουν Ομίλους για το Μαθητικό Ραδιόφωνο, αλλά και γενικότερα να το αξιοποιούν ως εργαλείο για διάχυση των δραστηριοτήτων εντός και εκτός σχολείου στο πλαίσιο των προγραμμάτων ή των μαθημάτων. Πρόσφατα το ΥΠ.Π.Ε.Θ.,  με τις “Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Ερευνητικές Δημιουργικές Δραστηριότητες στις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στην Α΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολ. έτος 2018 – 2019” συμπεριέλαβε και τις δράσεις του Μαθητικού Ραδιοφώνου  στη θεματολογία του μαθήματος.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

  • Για τα ελληνικά σχολεία και τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, το μόνο που χρειάζεται για την εγγραφή είναι να συνδεθείτε μέσω των (προσωπικών) κωδικών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και το σύστημα αυτόματα θα αναγνωρίσει σε ποιο ή ποια σχολεία υπηρετείτε. Θα πρέπει να συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς στο ΠΣΔ και όχι με του σχολείου, για να αναγνωρίζει το σύστημα ως χρήστη έναν εκπαιδευτικό και όχι ένα σχολείο.

  • Για τα κυπριακά σχολεία και τα σχολεία της Ομογένειας, εάν δεν έχει γίνει εγγραφή το προηγούμενο έτος, τότε θα χρειαστεί να συμπληρώσει ένας εκπαιδευτικός του σχολείου τη φόρμα εγγραφής, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής με την απαραίτητη έγκριση από το European School Radio.

Προς το παρόν, όλοι μπορείτε να κάνετε μόνο είσοδο με τους κωδικούς σας (εγγραφή), αλλά δεν μπορείτε να προγραμματίσετε εκπομπές για το 2018-2019. Η έναρξη του προγραμματισμού των εκπομπών για το 2018-19 θα ανακοινωθεί σύντομα με νεότερη ανακοίνωση.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ EUROPEAN SCHOOL RADIO 2018-19

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι εφέτος θα υλοποιηθούν από το European School Radio οι παρακάτω δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσημα το επόμενο διάστημα με την επικείμενη έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ..  Αναμένουμε με χαρά τη συμμετοχή σας, σε όποια ή όποιες δράσεις επιθυμείτε! Μπορείτε να κάνετε τον προγραμματισμό σας για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τον Διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί” και το Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, το οποίο φέτος θα γίνει στην όμορφη πόλη του Βόλου με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων!

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στον Βόλο, από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2019

Συνδιοργάνωση: 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου, 7ο Γυμνάσιο Βόλου

Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2019″ με θέμα:”Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους”

Συνδιοργάνωση: Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.), Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio”

Συνδιοργάνωση: Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής (ΑΤΕΙ-Θ), Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. (Α.Π.Θ.), Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Ραδιοφωνικές σελίδες- Η Εθνική Βιβλιοθήκη στα ραδιοκύματα του European School Radio”

Συνδιοργάνωση: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας

Καλή αρχή σε όλες τις ραδιοφωνικές σχολικές ομάδες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *